30.10.2017 г.

Кои книги са ми в TBR списъка

Здравейте, приятели! Не съм писал от повече от месец, защото започнах университет и просто нямам много време, а когато имам чета и не мога да се навия да пиша. Реших плавно да се върна към писането и започвам с такава публикация. Ревю ще направя малко по-късно, само да завърша сегашната - "Цифрова крепост" от Дан Браун. Дали ревюто да е на тази или на следващата? Кажете ми в коментарите.

Толкова с пролога. Искам да премина към същинската част. TBR-а ми не е много дълъг, само 6 книги са. Имам ги още от последната промоция на Сиела, а сега е поредната... Две от тях са ми изпратени от издателство Skyprint, за които им благодаря много! Започвам първо с тях защото са малко, а те са:Една от най-четените книги на света е, а написана от момиченце на само 12 години. Чувал съм много хубави неща за нея и имам големи очаквания. Очаквам да ми повлияе по положителен начин и да промени светогледа ми. Тъй като тя е по-скоро дневник, ще ми е много интересно да надниква в живота на подрастващо момиче. Да разбера начина по който вижда света около нея и да науча мислите и за самата нея, за хората около нея и за... войната.

"Малките неща" - Анди Андрюс

Да ви кажа честно, не бях чувал за Анди Андрюс преди да получа тази книга. Тя е приложна психология, книга, която има за цел да те научи да забелязваш малките неща около теб. Детайлите. За това колко е важно да им обръщаш внимание и да разбираш сигналите. Определено ще е полезна. Чел съм други приложна психология книги и намирам жанра за интересен и полезен. Мисля, че няма да остана разочарован.


"Монахът" - Матю Грегъри Луис и "Дракула" - Брам Стокър

Това са две от книгите, които чакам да започна с нетърпение. Обаче в същото време се притеснявам изключително много, че може да ми дойдат тежки и да не мога да ги свърша. Кориците са просто невероятни и също са допринесли за закупуването им. Като свърша с Дан Браун, ще започна една от тези двете, тъй като е Хелуин, а какво по-яко от това да четеш тематични книги? Но не знам коя да е... Помощ!"Сол при солта" - Рута Сепетис

Спечелила Goodreads Choice 2016, "Сол при солта" е изключително харесвана книга. След като разбрах за какво става дума, очаквам много тъга от нея, даже бих казал сълзи, но не плача на книги. От информацията за историческия случай разбирам, че трагедията е била огромна и се учудвам как така не е известна колкото "Титаник". Аз лично не бях чувал за нея преди да срещна книгата. 99% съм сигурен, че ще ми хареса и няма да остана разочарован.

"Snow like ashes" - Sara Raasch

Тази книга все още не е преведена на български. Доколкото знам, става дума за някакви сезонни кралства (пролетно кралство, лятно кралство и т.н.), които воюват помежду си. Зимното кралство е било завладяно от някое друго, поробено и оставено без магия и монарх. Разбира се сюжетът ще е някой да си спечели кралството обратно... предполагам. Част от трилогия е, с много красиви корици и много интересни заглавия. Предполагам, че има много фантастични елементи с много битки и приключения.
Толкова с моя TBR списък. Надявам се да ви е било интересно. Кои са книгите във вашия списък, можете да споделите в коментарите. Чао чао! :)

5 коментара:

 1. Доста са😂😂Като за начало да приключа Дворовете,след това се захващам с другата поредица на Сара Дж. Маас и после не знам😂😂😂

  ОтговорИзтриване
 2. Значи... Това е първият списък, който виждам и ми е трудно да кажа, че има книга, която искам да чета. Е, добре де... Много ми се искаше да опитам с Анди Андрюс и най-новата му преведена книга, но ах... Колко много книги ме чакат!

  И все пак. Ще чакам мнение за книгата на Андрюс. Няма веднага да се изтърча (преброих книгите и се оказва, че ме чакат 12 книги + тази, която чета в момента :( ), но в зависимост от твоето мнение, ще преценя дали въобще да посягам. Понякога човек трябва да отсява...

  Успех и се надявам да не изчезнеш отново!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Как така "първият списък, който виждаш"? Ще ми отнеме време да стигна до Андрюс, но тя е тънка и има вариант да я чета паралелно с някога друга. Ще напиша ревю възможно най-скоро след като я прочета и ще се опитам да не изчезвам :D

   Изтриване
  2. Извинявай, насмела съм си мисълта. Исках да кажа, че това е първият списък, който виждам и от който ми е трудно да извадя заглавие, което бих искала да прочета. Повечето уцелват с 2-3 книги, а ти четеш почти изцяло различна от мен литература.

   Изтриване