Пропускане към основното съдържание

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Ciela с 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:

1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
4.35⭐

2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3.98⭐

3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4.36⭐

4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
4.1⭐

5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
4.28⭐

Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
3.93⭐

2. "Отбой в полунощ" / "Пилето" - Уилям Уортън  (все още не съм решил. Коя препоръчвате?)

4.3⭐
4.19⭐

3. "Здрач" - Дмитрий Глуховски 
3.76⭐

4. "Светлината, която не виждаме" - Антъни Доер 
4.32⭐
Знам, че списъкът е кратък, но... колкото толкова 😁 Надявам се да ви е бил полезен и да го харесате! Ако желаете, можете да се абонирате за блога ми, като напишете имейла си в полето горе вляво. Така ще получавате имейл веднага, когато имам нова публикация. До следващия път!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…