Пропускане към основното съдържание

Ревю: "Най-новата книга за езика на тялото" - Алън и Барбара Пийз

Здравейте, приятели! Днес пиша за една много интересна за мен книга. Както сигурно сте се досетили от заглавието, тя е за езика на тялото. "Най-новата книга за езика на тялото" от Алън и Барбара Пийз, на издателство Ciela.

Нека започна с авторите. Алън Пийз е австралиец, експерт по езика на тялото. Заедно с жена му - Барбара Пийз, са най-успешната двойка автори. Имат 18 бестселъра, 10 от които са № 1! Продали са 27 милиона копия, в над 100 страни по света!
Казвам всичко това, за да се знае, че хората си разбират от работата и че ние можем да се доверим на книгите им.

Книгата е част от поредица "Новата ера в общуването" - книги на тема приложна психология. Други негови книги са "Езикът на тялото в любовта", "Езикът на тялото на работното място", "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" и други.

Много малко от нас се замислят за езика на тялото, а още по-малко от нас знаят за него. Езикът на тялото се състои от жестове и мимики, които правим, съзнателно или не, и изпращаме сигнали на събеседника ни, които в някои случаи противоречат на това което казваме.
Целта на книгата е да ни запознае с тези жестове, да ни научи какво значат те и как да ги владеем. Ако научим този не толкова познат за нас език, ние ще можем да разчитаме езика на тялото на другия и да разберем какво наистина мисли той. Дали му харесваме, дали ни лъже, дали се притеснява или му е отегчено и много други. Освен това ще се научим и ние съзнателно да изпращаме позитивни сигнали и да се сближим с другите, как да преговаряме, така че сделката да е в наша полза и много други. Коментирани са много жестове - от мимиките на лицето, до движението с ръце, крака и други части на тялото, даже и територии и лично пространство.

Силно препоръчвам тази книга за любителите на приложната психология, за хората, които искат да се развият личностно и тези, на които работата им е да общуват с хора.
Надявам се ревюто да ви е харесало! До следващия път!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…