8.02.2018 г.

Book Blogger Test Tag


Здравейте! Отдавна не съм правил таг, затова реших днес да направя един. Не съм тагнат от някого (нужно ли е? 😁), но това не значи, че не мога да го направя. Избрал съм си Book Blogger Test Tag, който се превежда като... Тестът на книжния блогър? По-добри предложения? Зададени са десет въпроса, на които ще отговоря. Надявам се, че по-този начин ще ме опознаете още малко. Приятно четене!1. Какво най-много мразиш да се случва на книгите ти?

Мразя, когато гръбчето се пречупи. Мразя, когато кориците се смачкат. Като мразя всякакви деформации, които развалят естетиката на книгите. Аз си ги пазя като чисто нови.

2. Опиши идеалното място за четене.

Топъл и удобен фотьойл, одеяло, чай/кафе и тишина.


3. Кажи три книжни изповеди.

- Не виждам смисъл да имаш няколко копия от една книга, но тайно (вече не е толкова тайно) завиждам на хората, които колекционират книги.
- Не знам защо, но не съм фен на библиотеките. Обичам да притежавам книгите, които съм чел.
- Не харесвам стари книги. Стари като година на писане. Мисля, че модерната литература е по-хубава.


4. Кога за последно си плакал на книга?

Не плача на книги.


5. Колко книги имаш на нощното си шкафче?

Ами... бюрото, ако се брои за нощно шкафче (защото е до леглото), имам дванадесет книги.6. Какво обичаш да си похапваш докато четеш?

Мисля, че яденето и четенето не са съвместими неща. Пробвал съм - или храната свършва преди да съм почнал да чета, или забравям да ям, докато чета. 7. Три книги, които препоръчваш на всеки.

-"Крадецът на книги" - Маркъс Зюсак

-"Сол при солта" - Рута Сепетис

-"Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц [РЕВЮ]


8. Колко значат книгите за теб?

Много! Те са приятели! Те са животите, които не можем да имаме, приключенията, които не бихме могли да изживеем, емоциите, които не бихме могли да изпитаме... Те са всичко!


9.Коя е най-голямата ти читателска тайна?

-Тайна е! 😁 Не... просто нямам такава. 


10. Как отбелязваш в книгите си?

Зависи какво отбелязвам. Ако отбелязвам цитати или моменти, използвам отбелязки (?), а за това докъде съм стигнал, използвам книгоразделител.


Благодаря за отделеното време и се надявам публикацията да ви е харесала! До следващият път! 

2 коментара:

  1. Отново един страхотен book tag :) Аз също се възмущавах когато книгите са наранени по някакъв бачин, но с времето започнах да оценявам самото им качество, а не външен вид :) Относно колекционирането обаче сме единодушни - и аз се възхищавам на колекционерите, но съм по-скоро привърженичка на минималъзма :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Може би и аз ще свикна с времето да не обръщам внимание на "нараняванията" на книгите...

      Изтриване