Пропускане към основното съдържание

Book Blogger Test Tag


Здравейте! Отдавна не съм правил таг, затова реших днес да направя един. Не съм тагнат от някого (нужно ли е? 😁), но това не значи, че не мога да го направя. Избрал съм си Book Blogger Test Tag, който се превежда като... Тестът на книжния блогър? По-добри предложения? Зададени са десет въпроса, на които ще отговоря. Надявам се, че по-този начин ще ме опознаете още малко. Приятно четене!1. Какво най-много мразиш да се случва на книгите ти?

Мразя, когато гръбчето се пречупи. Мразя, когато кориците се смачкат. Като мразя всякакви деформации, които развалят естетиката на книгите. Аз си ги пазя като чисто нови.

2. Опиши идеалното място за четене.

Топъл и удобен фотьойл, одеяло, чай/кафе и тишина.


3. Кажи три книжни изповеди.

- Не виждам смисъл да имаш няколко копия от една книга, но тайно (вече не е толкова тайно) завиждам на хората, които колекционират книги.
- Не знам защо, но не съм фен на библиотеките. Обичам да притежавам книгите, които съм чел.
- Не харесвам стари книги. Стари като година на писане. Мисля, че модерната литература е по-хубава.


4. Кога за последно си плакал на книга?

Не плача на книги.


5. Колко книги имаш на нощното си шкафче?

Ами... бюрото, ако се брои за нощно шкафче (защото е до леглото), имам дванадесет книги.6. Какво обичаш да си похапваш докато четеш?

Мисля, че яденето и четенето не са съвместими неща. Пробвал съм - или храната свършва преди да съм почнал да чета, или забравям да ям, докато чета. 7. Три книги, които препоръчваш на всеки.

-"Крадецът на книги" - Маркъс Зюсак

-"Сол при солта" - Рута Сепетис

-"Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц [РЕВЮ]


8. Колко значат книгите за теб?

Много! Те са приятели! Те са животите, които не можем да имаме, приключенията, които не бихме могли да изживеем, емоциите, които не бихме могли да изпитаме... Те са всичко!


9.Коя е най-голямата ти читателска тайна?

-Тайна е! 😁 Не... просто нямам такава. 


10. Как отбелязваш в книгите си?

Зависи какво отбелязвам. Ако отбелязвам цитати или моменти, използвам отбелязки (?), а за това докъде съм стигнал, използвам книгоразделител.


Благодаря за отделеното време и се надявам публикацията да ви е харесала! До следващият път! 

Коментари

  1. Отново един страхотен book tag :) Аз също се възмущавах когато книгите са наранени по някакъв бачин, но с времето започнах да оценявам самото им качество, а не външен вид :) Относно колекционирането обаче сме единодушни - и аз се възхищавам на колекционерите, но съм по-скоро привърженичка на минималъзма :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Може би и аз ще свикна с времето да не обръщам внимание на "нараняванията" на книгите...

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…