Пропускане към основното съдържание

Какво искам да прочета през 2018


Здравейте, приятели! Знам, че е малко късно за такъв списък, но пък защо все пак да не го споделя с вас. Естествено, че това не е крайният вариант (просто е невъзможно да има такъв вариант), нито пък ще прочета всички. Някои най-вероятно ще бъдат прередени от други по-интересни книги и ще си останат непрочетени. Но нищо не пречи да си правим такива списъци. Мисля, че малко или много все пак има полза от тях.
П.П. Мисля да актуализирам списъка, когато прочета някоя книга.
 1. "Червеното пиано" - Джош Малерман ✅
 2. "Произход" - Дан Браун ✅
 3. "Монахът" - Матю Грегъри Луис 
 4. "Дракула" - Брам Стокър
 5. "Дневникът на Ане Франк" - Ане Франк ✅
 6. "Последен в мрака" - Александра Олива
 7. "Адски устройства" #1, #2, #3 - Касандра Клеър ✅
 8. "451 градуса по Фаренхайт" - Рей Бредбъри ✅
 9. "Легендата" #1, #2, #3 - Мари Лу
 10. "Спасителят в ръжта" - Дж. Д. Селинджър
 11. "Камъните падат, всички умират" - Линдзи Рибар 
 12. "Нивганощ" - Джей Кристоф ✅
 13. "Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл
 14. "Бъдеще" - Дмитрий Глуховски
 15. "Здрач" - Дмитрий Глуховски
 16. "Съкровищата на пътешественика" - Анди Андрюс
 17. "Ангелско нашествие" #1, #2, #3 - Сюзън Ий
 18. "Хилядният етаж" - Катрин Макгий
 19. "Червен изгрев" #1, #2, #3 - Пиърс Браун 
 20. "Четирите цвята на магията" #2, #3 - В. Е. Шуаб ✅
 21. "Момичето от Дания" - Дейвид Еберсхоф
 22. "Забранени истории от Северна Корея" -  Банди
 23. "Пъзел" #1, #2, #3- Лорън О'Браян
 24. "Гемина" - Ейми Кауфман, Дж. Кристоф ✅
 25. "Еволюция на всичко - Мат Ридли
 26. "Астрофизика за заети хора" - Нийл Деграс Тайсън
Засега са тези. Не са много, но със сигурност ще има промени в бъдеще. Надявам се да ви е харесал. Ще се радвам да чуя мнението ви за някога книга от списъка ми, ако сте я чели. Довиждане! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…