Пропускане към основното съдържание

Intimidating TBR TAG


Здравейте, приятели! С вас съм отново с таг, за който бях тагнат от Сю от Queen of Lunae Libri и много и благодаря!
Нямам много TBR книги, само около 3-4, но все пак мисля, че мога да го направя, защото има интересни въпроси. Надявам се да ви е интересно и нека да преминем към въпросите.


1. Книга, която си бил неспособен да завършиш
Аз съм капризен читател. Не мога да чета книги, които са ми тежки или пък са ми скучни. Има книги, които съм зарязал (да, признавам си и не са малко). Не знам кои да кажа, така че ще изброя няколко от тях. Може да видите всички в Goodreads профила ми, в DNF раздела.

1. "Последните оцелели" - Сюзън Бет Пфефър
2. "Z-та световна война" - Макс Брукс


2. Не съм прочел тази книга, защото не съм имал време
-Не си прочел онази книга, защото си нямал желание...

3. Не съм прочел тази книга, защото е продължение
Никога не съм купувал книга, която е продължение, така че нямам такъв проблем ^_^ 
Винаги гледам дали книгата е част от поредица или е самостоятелна.

4. Не съм чел тази книга, защото прочетох друга книга от този автор и не я харесах
Нямам такива книги. Малко е сложно тук. Ако ми е харесал начинът на писане, бих дал втори шанс на автора с друга книга. Ако не ми е харесал, няма да се занимавам. Просто игнорирам. Но наистина, нямам такъв случай.

5. Не съм чел тази книга, защото е дебела
Само една книга мога да кажа и тя е "Пожарникаря" от Джо Хил.
Анотацията ми хареса, звучи супер интересна, но.... за мен е голяма и не ми се захваща :(


6. Не съм прочел тази книга, защото я купих заради корицата, а после прочетох ревютата. 
Никога не купувам книга само заради корицата. Съдя по корицата, но винаги чета мнения, ревюта или анотацията.

7. Най-плашещата книга в TBR-а ми е
"Ето така я губиш" на Джуно Диас. Далеч не е страшна книга, но от гледна точка на жанра, се страхувам, че може да не ми допадне...Това беше Intimidatin TBR Tag, приятели! Дано ви е харесало и ви е било забавно, докато четете. Аз тагвам всеки, който иска да го направи, чувствайте се тагнати! Чао и до следващия пост!
Коментари

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Book Blogger Test Tag

Здравейте! Отдавна не съм правил таг, затова реших днес да направя един. Не съм тагнат от някого (нужно ли е? 😁), но това не значи, че не мога да го направя. Избрал съм си Book Blogger Test Tag, който се превежда като... Тестът на книжния блогър? По-добри предложения? Зададени са десет въпроса, на които ще отговоря. Надявам се, че по-този начин ще ме опознаете още малко. Приятно четене!1. Какво най-много мразиш да се случва на книгите ти? Мразя, когато гръбчето се пречупи. Мразя, когато кориците се смачкат. Като мразя всякакви деформации, които развалят естетиката на книгите. Аз си ги пазя като чисто нови.
2. Опиши идеалното място за четене. Топъл и удобен фотьойл, одеяло, чай/кафе и тишина.


3. Кажи три книжни изповеди. - Не виждам смисъл да имаш няколко копия от една книга, но тайно (вече не е толкова тайно) завиждам на хората, които колекционират книги.
- Не знам защо, но не съм фен на библиотеките. Обичам да притежавам книгите, които съм чел.
- Не харесвам стари книги. Стари като г…