Пропускане към основното съдържание

2017 "Mid-Year Book Freak Out" TagЗдравейте приятели! Мислех втория пост да е някое ревю, но така и не можах да избера на коя книга да е (ако имате идеи, пишете в коментарите), а и неочаквано бях тагнат от A reader lives a thousand lives (благодаря ти за което, Гери), така че се захващам с това.


1. Най-добрата книга, която си прочел досега през 2017.

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото прочетох няколко хубави. Тъй като има много различни критерии за "хубава" книга, като това колко е развлекателна или пък колко е поучителна някоя книга, аз ще използвам втория. Хмм...Ще кажа "Пазителят" от Лоис Лаури.
Лека за четене и много добре замислена, човек може да си извлече много поуки от нея. Много хора днес не оценяват свободата, която имат, нито любовта около тях.
Тази книга определено ме накара да се замисля за някои неща и според мен е книга, която всеки трябва да прочете рано или късно... разбира се по-добре е да е рано!

“Важен е изборът, нали?”

Между другото, по книгата има и екранизация, но както всички знаем, книгата винаги е по-добра!

2. Най-доброто продължение, което си чел през 2017.

Не съм чел много поредици тази досега тази година и нямам много избор тук. Възможностите са "Неизчезваща" и "По залез" - втора и трета книга от "Тъмна дарба" от Александра Бракен и още една, която не е точно продължение, но е част от поредица. Именно "Изгубеният символ" от Дан Браун, трета книга от поредицата "Робърт Лангдън". 
Малко ще надхитря тага и макар, че не е точно продължение, ще кажа "Изгубеният символ", защото е много по хубава от книгите на Бракен, а и сама по себе си е страхотна книга, с много напрежение и неочаквани обрати. 
Ако търсите добър писател със невероятни трилъри, то това е Дан Браун!


3. Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си.

Тук отговорът е лесен. Това са: 

        {РЕВЮ}

4. Най-желани предстоящи заглавия през втората половина на годината.

Преди по малко от месец прочетох "Илумине" и сега с нетърпение чакам "Gemina". 
А през октомври 2017 на английски излиза "Origin" от Дан Браун и силно се надявам да излезе и на българския пазар не по-късно от края на годината, но едва ли...5. Най-голямо разочарование

Това определено е "Z-та световна война" от Макс Брукс. Толкова много я исках и имах големи очаквания (заради екранизацията), а съм ужасно разочарован от книгата. Не казвам, че е лоша, но на мен не ми хареса как е написана. Под формата на интервюта от оцелелите очевидци след зомби апокалипсиса, десет години по-късно те разказват историите си. Книгата ми беше малко тежка, с много ненужни подробности. За жалост се предадох и не можах да я прочета цялата. От гледна точка на реализма книгата може би е хубава, тъй като ни показва как би реагирало човечеството при една глобална катастрофа, но аз не търся реализъм в книга със зомбита.

6. Най-голяма изненада.

"Война на световете" от Хърбърт Уелс. Гледал съм страхотната екранизация, а тъй като книгата е доста стара, очаквах да не е толкова хубава като филма. Изключително съм изненадан от въображението на автора за времето си. Все пак не напразно е класика!

7. Любим нов автор.

Не мога да кажа, че са ми нови любими, но доста много ми харесаха, а това са Ейми Кауфман и Бенджамин Алире Саенц.
Кауфман ми хареса с уникалния начин на писане на "Илумине", а Саенц ме спечели с "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" . Определено ще продължа да ги чета.


8. Нов герой, по когото си падаш.

Дантеееее! Определено Данте от "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената". Не че си падам по него, аз не си падам по измислени герои, но той носи качествата, които ми харесват у един човек. Отворен е към света, общителен, ЧЕТЕ!!! Какво друго да иска човек? {РЕВЮ}9. Нов любим герой

Тук този въпрос и осмият се припокриват. Пак казвам Данте.


10. Книга, която те е разплакала. 

Никога е съм плакал на книга, но много ми се искаше накрая на "Тъмна дарба". Какъв край само... 11. Книга, която те е зарадвала. 

Пак казвам "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената". Тази книга е толкова сладка, че няма как да не те зарадва. Особено накрая... Аххх!


12. Любима книга, превърната във филм, който си гледал тази година.

Няма. С нетърпение очаквам филма по "Тъмна дарба". Хайде по бързо...!!!


13. Любимо ревю, което си написал досега през годината.

Все още не съм писал никое ревю... *плаче*


14. Най-красива книга, която си купил или получавал досега.

Има ли нужда от думи?  

15. Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината. 

Която и да е tbr списъка!

_______________________________________________________________________________

Уау! Това беше дълъг пост! Благодаря ви за търпението!
Аз от своя страна тагвам Сю от Queen of Luane Libri


Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Book Blogger Test Tag

Здравейте! Отдавна не съм правил таг, затова реших днес да направя един. Не съм тагнат от някого (нужно ли е? 😁), но това не значи, че не мога да го направя. Избрал съм си Book Blogger Test Tag, който се превежда като... Тестът на книжния блогър? По-добри предложения? Зададени са десет въпроса, на които ще отговоря. Надявам се, че по-този начин ще ме опознаете още малко. Приятно четене!1. Какво най-много мразиш да се случва на книгите ти? Мразя, когато гръбчето се пречупи. Мразя, когато кориците се смачкат. Като мразя всякакви деформации, които развалят естетиката на книгите. Аз си ги пазя като чисто нови.
2. Опиши идеалното място за четене. Топъл и удобен фотьойл, одеяло, чай/кафе и тишина.


3. Кажи три книжни изповеди. - Не виждам смисъл да имаш няколко копия от една книга, но тайно (вече не е толкова тайно) завиждам на хората, които колекционират книги.
- Не знам защо, но не съм фен на библиотеките. Обичам да притежавам книгите, които съм чел.
- Не харесвам стари книги. Стари като г…