Пропускане към основното съдържание

Ревю: "Сборище на сенки" - В. Е. Шуаб

Здравейте! По принцип не обмислях да пиша ревю на тази книга, тъй като ми отне твърде много време да я прочета и не помня много от нея, но тъй като имам
РЕВЮ на "Четирите цвята на магията", а и по желание на последователите ми от букстаграм, реших да опитам.

"Сборище на сенки"е книга втора от трилогията "Цветовете на магията". Първата книга проследихме приключенията на Кел, антари - магьосник, който има дарбата да пътува между световете, и Делайла Бард, която е... крадла. Случайната среща помежду им напълно промени посоката на живота им и заедно трябваше да спасят света от черна магия... Буквално черна!
В тази книга виждаме живота им четири месеца след тези случки и се срещаме с нови персонажи и стари врагове. Всеки е хванал пътя си на някъде и следим авантюрите им по отделно докато пак не се срещат случайно. Ще стигна дотам по-късно.

Лайла, както винаги, търси проблеми, в които да се забърка... или просто проблемите намират нея? Тя си изживява мечтата да е капитан на кораб. Ех, не точно... по-скоро е сама в потъваща лодка, без шансове за спасение. Останалото е история.

Кел все още живее със старите си проблеми. Сънува кошмари свързани с миналото, а брат му Рай не спира да си търси белята. И познайте кой трябва да го спасява всеки път... Предполагам, че не е лесно живота ти да е свързан с този на брат ти. За разлика от първата книга, тук имаме възможност да опознаем Рай по-добре. Разбираме неговите мисли, желания и чувства много по-добре и научаваме, че Алукард, новият ни приятел, е човекът, с който е имал специална връзка.


Лайла, докато плава, се среща с Алукард Емъри, капитан от Кралската флота. Оказва се, че има магически способности и ще участва в турнира "Есен таш". В турнира участват магове от трите империи и Лайла, след като научава, е решена да стане един от участниците. Тя открива, че има способности, които развива с помощта на Алукард.


Освен всичко това, в Белия Лондон се завръща един стар познат. Разбира се и той си има своите проблеми.
В "Сборище на сенки" светът и героите са разгърнати невероятно, давайки ни шанса да ги опознаем много по-добре. Но нека съм честен- книгата страда от "синдрома на втората книга". Сюжетът е фокусиран около турнира, но той е малка част от книгата. Като цяло книгата е доста провлачена и става особено интересно към края. Това беше причината да я оценя с 4/5⭐. Турнирът е изключително интересен, с няколко обрата, но за жалост доста кратък.


Ето няколко любими цитати.
"Да си тръгнеш, беше лесно.
Да не поглеждаш назад - по-трудно."

"Хората оцеляват чрез предпазливост, но се издигат благодарение на предпазливостта си."

"Човек сам избира пътя си. Или си проправя нов."

Ще спра дотук. С нетърпение очаквам книга трета, за да разбера продължението, тъй като тази е с отворен край... Шуаб знае как да пише! Надявам се ревюто да ви е харесало. Ще се радвам да чуя и вашето мнение.Коментари

  1. "Лайла, както винаги, търси проблеми, в които да се забърка... или просто проблемите намират нея?"
    това ако не съм аз не знам какво е
    Страхотно ревю! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…