Пропускане към основното съдържание

The puzzle of personality - Book TAG


Здравейте! Днес съм тук с един таг, измислен от Гергана от A reader lives thousand lives  и съм тагнат от моята приятелка Сю от  Живей, сега е моментът. Линк към нейния пост ще оставя ТУК.  Много от нас, докато четем анализираме героите и техния характер, свързваме се с тях на емоционално ниво, изживяваме емоциите им и научаваме много неща от тях. Този таг е, както Гери е казала, за да разберем колко сме повлияни и какво искаме. Надявам се да ви хареса! 

1. Самопознание 
Герой, чийто мироглед съвпада с твоя

Нека помисля... Странно защо, но има двама, които са с противоположни характери, но и двамата мислят като мен. Единият е Джонас от "Пазителят". Той е бунтар и се опълчва на общоприетото и не се примирява с нещата, които не му харесват. Другият герой е Аристотел от "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената". Защо ли? Защото е меланхоличен, без кой знае каква надежда за бъдещето. Опора са му четенето и изкуството. 


2. Опит
Персонаж, на когото би искал да приличаш

Тук ми идва на ум Марк Уотни от "Марсианецът". Той е умен, интелигентен и изоставен на Марс. Но не това са причините, поради които искам да приличам на него. Причината е по-скоро е силният му характер. Макар че шансовете му да оцелее са нищожни, той не се предава и се бори със зъби и нокти, за да оцелее на тази пуста планета, докато помощта пристигне. Искам и аз да имам воля и надежда като неговите!


3. Мотивация
Образ, преобърнал целия ти свят

Сещам се за две малки момичета. Мисля, че всички ги знаем. Това са Лизел от "Крадецът на книги" и Ане Франк. Образите им са доста близки, което обяснява защо се сещам за двете. И двете са живели в ужасен момент от историята, имат труден живот, но все пак намират щастие
в малките неща. Защо са преобърнали света ми ли? Просто в труден момент се сещам за тях и виждам, че всъщност има много по-лоши неща. Това ми дава сили да продължа напред.

4. Съпричастност
Герой, когото би искал да имаш за приятел

Хърмаяни е приятна. Гроувър е забавен, Уейд Уотс е за видеоигри, а Лангдън за разходка в музея. Не знам, трудно е... Не са ли героите наши приятели и без това? Защо да избираме само един? Има приятели за всичко... даже и за пакости! 

5. Гъвкавост
Едно качество, което би придобил с радост

Ще дам клиширан отговор - да правя магии. Познайте кой е героят! Точно така... не е Хари Потър! Хаха, изиграх ли ви?! Ще кажа Дъмбълдор, защото е по-умел. Кой не би искал да прави магии?6. Ненадежност
Положителен образ, който не харесваш

Ще съм честен до болка. Не харесвам Бай Ганьо! Макар да е изключително забавно да се чете за него, за жалост той е изграден по образ и подобие на българина. Няма проблем, ако беше само персонаж от книга. Лошото е, че всеки от нас познава по един Бай Ганьо в живота... 

7. Страст
Герой, с когото би си поговорил, ако можеше

Всъщност това вече съм го правил. Говорих с Луи Поант дю Лак  от "Интервю с вампир". И да знаете... той има много неща за казване! Безсмъртитето не е лесно. Толкова много преживявания, спомени, емоции, загуби и желания... Има какво да се чуе!Беше ми много интересно и обогатяващо да правя този таг. Аз тагвам Зинети от booksattack. Надявам се тагът да ви e харесал! Довиждане!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…