Пропускане към основното съдържание

Прочетени книги през 2018

Щом имам публикация "Книги, които искам да прочета през 2018", реших, че е редно да имам и този пост. Изминалата година не беше най-продуктивната откъм четене, но все пак ще ви споделя какво прочетох.

Имаше някои страхотни книги, други не толкова. Не успях да постигна целта си в Goodreads, но прочетох някои, които много исках. Макар да не постигнах целта си, аз съм доволен. Важно е да четем, а не какво и колко четем.

В списъка пише оценката, която съм дал на книгата в Goodreads и ако книгата има екранизация, съм направил кратко сравнение между филма и нея. За да прочетете ревюто на книгата, можете да натиснете заглавието. Надявам се да ви хареса!

 1. "Ангел с часовников механизъм" - Касандра Клеър |5⭐
 2. "Гемина" - Ейми Кауфман, Джей Кристоф |5⭐
 3. "451 градус по Фаренхайт" - Рей Бредбъри |2⭐ DNF, филмът също не ми хареса толкова.
 4. "Дневникът на Ане Франк" - Ане Франк |5⭐
 5. "Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири" - Сет Греъм-Смит |3⭐ DNF, ще я допрочета. Филмът ми хареса.
 6. "Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и подходът към невероятното бъдеще" - Ашли Ванс |3⭐ DNF, ще я допрочета
 7. "Историята на твоя живот" - Тед Чанг |5⭐ Филмът "Arrival" също е страхотен!
 8. "Лешниковата гора" - Мелиса Албърт |4⭐ 
 9. "Лятото на ангелите" - Дот Хъчисън |4⭐ 
 10. "Мъглата" - Стивън Кинг |5⭐ И филмът, и сериалът доста ми харесват.
 11. "Най-новата книга за езика на тялото" - Алън Пийз |5⭐
 12. "Небе в дълбините" - Адриен Йънг |2⭐
 13. "Ниванощ" - Джей Кристоф  |5⭐ DNF, ще я допрочета
 14. "Произход" - Дан Браун |4⭐
 15. "Садако и 1000-та жерави" - Елинор Кор |5⭐
 16. "Сборище на сенки" - В. Е. Шуаб |4⭐ 
 17. "Червеното пиано" - Джон Малерман |4⭐
 18. "Лятото на ангелите" - Дот Хъчисън |4⭐ 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Препоръки за намалението на Ciela

Здравейте, приятели! Наближава многоочакваната дата 3-ти март. Освен национален празник, този ден значи още нещо за нас - читателите. Всички знаем и очакваме намалението на Cielaс 50% отстъпка на всичките им книги, затова реших да напиша публикация свързана с това. Публикацията ще е просто списък с книги, които съм прочел и препоръчвам и такива, които аз мисля да купувам. Ще се радвам да прочета в коментарите и вашия списък с книги, които обмисляте да купите. Кой знае - може аз или някой друг също да решим да я купим!
П.П. Оценките са от Goodreads, в скала до 5.

Ще започна с някои мои любими. Това са:
1. "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц
2. "Кутия за птици" - Джош Малерман 
3. "Сол при солта" - Рута Сепетис 
4. "Скандинавска митология" - Нийл Геймън
5. "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" - Фредрик Бакман 
Ред е на тези, които обмислям да купя.:

1. "Мъглата" - Стивън Кинг 
2. …

Ревю: "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" - Бенджамин Алире Саенц

Привет, приятели! Ето го най-накрая първото ми ревю в блога. Избрах тази книга, защото аз лично я обожавам. А именно "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената" от Бенджамин Алире Саенц, на издателство "Dejabook". Напоследък е много нашумяла и всички пишат за нея, но какво да се прави? Човек като я прочете, няма как да не се впечатли и да не изкаже едно мнение.


Нека започна като госпожата ми по биология, както когато обясняваше нещо. Винаги е казвала, че се започва отвън навътре, затова и аз ще започна с корицата. Вижте я само! На мен повече ми харесва английската корица, заради тези завъртулки и дудъли, а и тя загатва повече за историята, отколкото българската. Но и българската никак не е зле! И двете корици ме радват изключително много. 

Изборът за гледна точка на разказване много ми допада. Казвам това, защото тинейджъри като Ари не са рядкост. Той е затворен в себе си, притеснителен и необщителен. Все още неориентиран, той не познава себе си и е объркан, к…

Ревю: "Малките неща" - Анди Андрюс

Здравейте, приятели. В това неделно ревю ще ви говоря една малка книжка, която може да окаже голямо влияние върху начина ви на мислене и следователно живота ви. Книгата е "Малките неща"на Анди Андрюс, за която благодаря на Skyprint, че ми предоставиха възможност да я прочета!

Книгата е написана по много забавен начин, тъй като авторът е бил комик. Чете се много лесно и на един дъх. Хем забавно, хем научавате нови неща - с един куршум два заека.
Целта на книгата е да ни научи как да виждаме и обръщаме внимание на малките неща в живота ни. Много често пренебрегваме тези неща, които в последствие оказват влияние на живота ни. Ако се научим да ги забелязваме, те пак ще оказват влияние, но по начин, който ние искаме.

Хубавото е, че книгата не съдържа само факти, от които да ни стане скучно, но и истории от автора, които ни помагат да съотнесем тези факти към живота. В историите е изложено влиянието на тези малки неща. Например как заради една шестнадесета от инча можеш да се изгу…